FAQ.

Over het algemeen kun je je make-up iets zwaarder aanzetten dan je normaal doet. Probeer, als je dat gebruikt, je foundation en poeder ook weer niet al te zwaar aan te zetten en blijf zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur. Het is namelijk een beetje gek als je gezicht een heel andere kleur heeft dan je nek of je handen.

Binnenkort wil ik ook de mogelijkheid bieden om je te laten opmaken door een visagist.

Dat hangt af van wat we afspreken. Ik kan maximaal twee personen tegelijk in mijn thuisstudio fotograferen. Je kunt dan kiezen uit een zwarte of een witte achtergrond (over een tijdje komen daar meer mogelijkheden bij).

Wil je liever naar buiten, of naar een andere binnenlocatie? Dan spreken we dat af!

In principe trek je iets aan waar je je prettig (of zelfs extreem goed) in voelt en zijn er weinig dingen die niet kunnen. Bedenk wel dat drukke prints en teksten kunnen afleiden van waar het om gaat, namelijk om jou en degenen die met jou op de foto gaan.

  • Tips voor gezinnen/groepen: stem de kleuren van je kleding (enigszins) op elkaar af. Bijvoorbeeld alleen warme herfstkleuren, of allemaal iets blauws, of pastelkleuren.
  • Let ook op de kledingstijl: het is misschien niet zo handig als de één in een driedelig pak of een avondjurk komt en een ander in een gescheurde spijkerbroek en een T-shirt. Eerlijk is eerlijk, zoiets kan juist ook leuk zijn, maar dan moet wel iedereen in je groep het van tevoren weten.

In het kort:
Een basissessie voor bedrijven kost 115 euro per persoon, voor particulieren is dat 100 euro per persoon.

Je krijgt dan 3 individuele foto’s en een aantal bedrijfs- of groepsfoto’s op hoge resolutie, voor gebruik op internet of om af te laten drukken. Op locatie naar keuze in de regio Den Haag-Delft-Rotterdam. Natuurlijk kom ik ook graag naar je toe op een andere plek in het land, maar dan breng ik reiskosten (€0,34 p/km) en reistijd (€25 p/u) in rekening.

Voor andere mogelijkheden verwijs ik je naar mijn prijslijst.

Als de regen met bakken uit de hemel komt en/of er staat windkracht 10, dan kunnen we in overleg de sessie verzetten naar een andere dag, of een locatie binnen zoeken voor de afgesproken dag. Bij een heel klein beetje regen of alleen een bewolkte dag, gaat het wat mij betreft allemaal door; ook in die omstandigheden maak ik mooie foto’s van je!

Voor eenvoudige portretsessies hoeft dat niet. Je betaalt dan als ik de foto’s heb gemaakt en ik stuur de foto’s als de betaling binnen is.

Voor grotere sessies, zoals onder meer uitgebreide bedrijfsreportages en bruiloften, vraag ik een aanbetaling van 25 procent van de offerteprijs. De rest wordt betaald nadat ik de foto’s heb gemaakt en ik stuur de foto’s als de hele betaling binnen is.

Lees voor uitgebreidere informatie mijn Algemene Voorwaarden.

Vrijwel altijd stuur ik je foto’s via WeTransfer. Dat is het snelst en de inbox van je e-mail loopt niet meteen vol door de grote bestanden.

Je kunt ze zelf laten afdrukken, als gewone fotoprint of op canvas, hout of ander materiaal.

Wil je dat ik foto’s laat afdrukken bij een afdrukcentrale voor professionals, neem dan even contact met me op, zodat we de mogelijkheden kunnen doornemen.

Zakelijke klanten verwijs ik voor een antwoord op deze vraag door naar de Algemene Voorwaarden.

Particuliere klanten mogen foto’s die ik voor ze heb gemaakt gebruiken op sociale media als Facebook en Instagram. Ik zou het dan wel heel leuk en ook netjes vinden als je er dan wel mijn naam bij zet, of me even tagt.

Ook doormailen aan een goede vriend(in) of opa en oma mag, zolang het maar om privégebruik gaat. Dus niet de foto’s gebruiken voor de folder van je bedrijf of doorverkopen aan iemand anders.

Wil je meer informatie? Ook voor particulieren heb ik een set Algemene Voorwaarden.